A boldogság legyen a Te mindennapi valóságod!

A Hogyan valósítsam meg…? kérdésre találhatsz válaszokat.

Rólam

Bemutatkozás és a honlapom célja

Férfi fehér ingben ül egy parkban egy padon.

Számos ezoterikus, pszichológiai, önismereti, önfejlesztő módszert megismertem és felhasználtam az életemben a megoldási javaslataikat. Azt vettem észre, hogy egy elképzelésen belül adott helyzetre a megoldási javaslat egy darabig hozott eredményeket, egy idő múlva azonban már nem volt javulás, semmi előrelépés nem történt. Az összes általam megismert megközelítésben így volt, egy ideig, egy szintig segítettek, utána azonban kifulladt a lendület és stagnálás következett. Ráadásul valahogy mindegyikben volt ellentmondás önmagával, nem pontosan körülírt dolgok, rejtélyek, ingoványos területek. Arról már ne is beszéljünk, hogy a sokszor egymással is ellentmondóak, például ami az egyikben kívánatos, a másikban ugyanaz a dolog kerülendő. Adott irányzatban nem mindenre volt kidolgozott válasz, voltak kérdések amelyekkel egyáltalán nem tudott mihez kezdeni, előfordult hogy még a kérdést sem lehetett értelmezni!

Egy idő után a spiritualitás már nem segítette az életem, hanem úgy éreztem, hogy inkább hátráltat. Másfelé is nézelődtem és a modern filozófiai, pszichológiai, kevésbé ezoterikus felfogásokban találtam olyan gyakorlati, a mindennapi életben használható megoldási javaslatokat, amelyeket a spiritualitás már nem tudott megadni. Valahogy ezek másképpen közelítik meg a mai ember helyzeteit, sokkal jobban adaptálhatóak a XXI. századi életre. A kevésbé ezoterikus, modern felfogásokban viszont az elméleti oldal annyira nem kiforrott, nem kidolgozott meglátásom szerint. Mindkét stílusnak megvannak a maga előnyei és hátrányai, megvan a maguk létjogosultsága.

A sokszínű irányzatokból kiszedtem, kiválogattam magamnak azokat az elemeket, összetevőket, ötleteket, amelyeket úgy találtam, hogy működnek és a többivel is összhangban vannak. Alapvetően mindegyikben megtalálhatóak, csak annyira nem hangsúlyozzák ki a fontosságukat, talán mert nem érzik át a jelentőségüket. Egy rendszer állt össze bennem, amelyikben mindegyik kitűnően megfér egymás mellett. Nem egymás vetélytársai, hanem inkább egymást kiegészítik. Ha az egyik nem ad megoldást adott helyzetre, akkor egy következőben biztos találok használható dolgot. Természetesen nem tökéletes ez sem, de azt vettem észre, hogy olyan elemeket tartalmaz, amelyek legtöbbször megállják a helyüket. Ahhoz hasonlít, hogy már nem egy vaksötét szobában tapogatózom, hanem van egy icipici fényforrás, ami nagyjából mutatja a tárgyak kontúrját (mint régen a VHS videómagnók kijelzőjének a fénye, ami az időt mutatta és ilyenkor már árnylatnyi különbségeket lehetett észrevenni a sötétségben).

A lényemben, a személyiségemben a főoldalon szereplő alapelvek benne vannak, nem kell gondolkodnom rajtuk, de tudatosan is mindig ezeket tartom szem előtt. Igyekszem ezeket szem előtt tartva élni az életemet, néha jobban sikerülnek, néha nem jönnek össze a dolgok, de sosem adom fel.

Már látom, hogy hol, miket és miért rontottam el az életemben. Ha szeretnéd elkerülni a csapdákat az életedben, ha szeretnél sikeres és boldog lenni, segíthetek benne! Ha ezt a rendszert így ismertem volna gyerekkoromtól fogva, teljesen másképpen alakul az életem. Pontosan úgy alakult volna, mint ahogyan ÉN akartam volna mindig is. Persze sosem késő, mindig megvan a lehetősége az embernek új valóságot teremtenie.

Történetem

Férfi fehér ingben ül egy parkban egy padon keresztbe vetett lábakkal.

Fogalmazzunk úgy, hogy normális életkörülmények között születtem, nem volt gazdag a családom, de koldusszegény sem. Nem korlátozták a törekvéseimet, amit akartam azt rám hagyták és csinálhattam. Közgazdasági vonalon jártam iskolába, majd könyvelés témakörben kezdtem el dolgozni és mostanra profi könyvelő tudással rendelkezem, ez adja a megélhetésemet is.

Az egészségem többé-kevésbé mindig jó volt, néha persze becsúsztak apróbb dolgok, de semmi számottevő. 43 éves vagyok és rendszeresen nem szedek semmiféle gyógyszert, nincs allergiám, alapvetően semmi bajom, ami komolyabb odafigyelést igényelne.

Párkapcsolati kérdésekben nyűglődtem sokat, leginkább attól hogy nincs. Néhány rövidebb kapcsolatot leszámítva egyedül voltam, ez motivált hogy keressek megoldásokat és ez indított el az útkeresésen. Cselekedeteim legmélyebb oka mindig is az volt, hogy vágyom az igazi párkapcsolatra.

25 éves koromban került először az életembe a spiritualitás agykontroll tanfolyam formájában. Akkoriban még sokkal kevesebb minden volt hozzáférhető, korlátozottabbak voltak a lehetőségek, mint manapság. Egy új világ tárult fel előttem, belevetettem magam. A lényemben van, hogy félgőzzel, felszínesen nem érdemes a dolgokat csinálni, így amivel találkoztam és tetszett, teljesen beleadtam mindent. Rengeteg mindennel találkoztam az évek során, csak felsorolásképpen néhány, nem teljes a lista: agykontroll, agykontroll villámolvasás, meditáció, relaxáció, Hellinger családállítás, reiki, antropozófia, szellemtudomány, szakrális geometria, jobb agyféltekés rajzolás, enneagram, jóga, tarot, asztrológia, kérdő asztrológia, számmisztika, holisztikus masszázs, lélekmasszázs, kronobiológiai pszichogenetika, vegetáriánus, vegán étrend, böjt, coaching, célkitűzések, meditációs technikák, mindfulness, stresszoldás, vizualizáció, pszi sebészet, energetikai blokkoldások, energetikai harmonizálások, ingázás, kabbala, sámánizmus, halálközeli élmények, urino terápia, angyal gyógyítás, Bach virágterápia, symbolon kártya, angyal kártyák, programozási technikák, Mesteri Elme extraszenz olvasás és tanulás, kínai medicina, arcelemzés, kínai metafizika, kínai univerzizmus, extrapszichológia, különböző önismereti tréningek, a spirituális ezoterikus fesztiválok, táborok, tűzönjárás, Everness első néhány fesztiválja, természetgyógyászok, tanítók, guruk, mesterek, tekintély személyek jöttek-mentek nagy számban az életemben.

Elképesztően sok időt és energiát fektettem ezekbe, rengeteg minden hatással volt rám, néha csak egy-egy előadásrészlet mondjuk egy fesztiválon. Rengeteg ráébredésem volt a dolgaimra, és mostanra összeállt a fejemben egy kép, amelynek a főbb alapelveit összeszedtem ezen a honlapon.

Nehéz lenne leírni, hogy mennyi energia, odafigyelés, utánajárás, idő van a bennem kialakult összefüggésekben. Az egész életem és élettapasztalatom esszenciáját, lényegét igyekeztem összefoglalni, ezt találhatod meg itt rendezett, érthető, használható formában. Nézd meg, nézd át!

Mindig a folyamatok oka érdekelt, hogy történik ugyan valami, de az miért történik? A „mi történik?” az még viszonylag egyszerű, de a „miért történik?” már nehezebb kérdés. Ha ezekre rájön az ember, onnantól kezdve a folyamatokon tud változtatni, hogy a számára kedvező eredmény valósuljon meg.