A boldogság legyen a Te mindennapi valóságod!

A Hogyan valósítsam meg…? kérdésre találhatsz válaszokat.

Nincs varázspirula, szuper titkos recept, ami azonnal megold mindent és Neked semmi dolgod, csak ezt fel kell kutatni az üveghegyen túl.

Egy fiatalember ül az ágyán az iroda nap után kicsit lazítva a napi feszített tempó után. Előtte nyitott könyv, ami felett mágikus energiák forognak. Másik kezében világítós varászpálca, igyekszik az életére megtalálni a titkos receptet, a varázspirulát, követi a kapott utasításokat. Az igen ritka könyv felkutatása sem volt már egyszerű, az üveghegyen túlra kellett elmennie érte. De ennyi elég lehet és megoldja a gondjait?

Hol vannak a válaszok?

Egész életemben kerestem valamilyen irányt, vártam volna segítséget, hogy a bennem levő, még számomra is nehezen megfogható bizonytalanságokra, kételyekre, hiányérzetre, furcsa dolgokra magyarázatot adjon. Volt bennem egy belső feszültség, ami arra sarkallt, hogy válaszokat találjak a kérdéseimre. Elindultam az úton, rengeteg rendszerrel, irányzattal, elmélettel találkoztam, amelyek kereknek tűntek. Mindegyik rendszernek köszönhetek felismeréseket, amelyek megoldottak valamit nálam. Nyilván amelyik rendszerben láttam fantáziát, lehetőségeket és elmélyültem bennük, azok tudtak hozzájárulni a világszemléletem változásához.

De aztán eljött egy pont, amikor úgy éreztem, hogy hiába találok újabb és újabb rendszereket, alapvetően mindegyik ugyanaz, azonos a magjuk. Mindegyik ugyanarról beszél, csak más megfogalmazásban, más a forma, más a külalak, de lényegüket tekintve azonosak. De akkor mit is keresek valójában? Egyszer csak bevillant a válasz: mindig önmagamat kerestem!

Kerestem a válaszokat olyan kérdésre, amit nem tudtam pontosan megfogalmazni, csak éreztem, hogy nincsenek a helyükön a dolgok. Kitartóan mentem, kutattam a külvilágban, kerestem a bölcsek kövét. De senkinél nincs ott a bölcsek köve! Mindenkinél ott van belül, saját magában! Mindenki magában hordja a saját bölcsességét!

Titkos recept

Kerestem a szuper titkos receptet, amit ha megcsinálok, megoldódik minden problémám. Sajnos ilyen recept abban a formában nem létezik, mint ahogy én gondoltam. Ha végignézed az alapelveket, valójában ezek alkotják a titkos receptet, de ez nem egyszeri alkalom, hanem folyamatosan kell működtetni, mert úgy hoz eredményt az ember életébe.

Az üveghegyen túl

Az üveghegyen túli kerekerdőben van egy titkos kunyhó, ahol a magányos varázslónak van egy csodálatos elixírje, amit ha beveszek, minden nyűgöm azonnal megoldódik!

Igen, valami hasonlóról van szó, csak ez a gyermeki fantázia, a mesevilág nyelvének szimbolikus leírása a kulcsnak, amit nem szó szerint kell értelmezni. A varázsló benned van, te magad vagy. Tényleg nagyon messzire kellett hozzá mennem nekem is, bejártam érte a fél világot. A csodálatos elixír pedig az alapelvek, amelyeket ha megvalósítasz az életedben, valóban megváltoznak a dolgok.

Járhatsz ezoterikus, spirituális, motivációs, önismereti, coaching előadásokra, ha ezeket nem ülteted át a mindennapi életedbe, a napi gyakorlatba, azaz ha nem valósítod meg őket, semmit sem érnek. Ehhez meg kell változnod, másképpen kell csinálnod dolgokat. Van egy életed, helyzeteid és vannak hozzá problémáid. Nyilván, ha lenne megoldás az adott szinten, az adott körülmények között, már megtaláltad volna. Valahol ott van a megoldás, ahol eddig nem jártál, tehát új utakra kell menned ha szeretnél kikeveredni a helyzetedből. Ehhez pedig változás kell. Igazából.

A bölcsek köve

A bölcsek köve benned van, az elixír pedig egy magasabb minőségű életet hozhat el neked, de ehhez nem elég csak meginni, átalakulás kell, folyamatokat indítani és bátran belevágni! Persze megváltozik az ember élete, de ha több sikert és boldogságot szeretnél, akkor az hogyan fog beleférni a mostani életedben? Nem úgy, ahogy egóból gondolja az ember, mint például a nappaliban van egy kis hely az egyik falnál, beállítok oda egy szekrényt, beleteszek dolgokat és máris megvan a boldogság. A helyzet az, hogy teljesen új nappalid lesz, egy másik házad, ami sokkal jobban megfelel az igényeidnek, de ehhez azért sok mindent meg kell tenni Viszont megéri!

Ha egy gondolatban kellen összefoglalnom, hogy miért jártam végig a sok-sok hosszú utamat, akkor azt emelném ki, hogy a bölcsek köve mindenkiben ott van legbelül, ami csak az övé! Ne kívül keresd!