A boldogság legyen a Te mindennapi valóságod!

A Hogyan valósítsam meg…? kérdésre találhatsz válaszokat.

A Te személyes élményed lehet csak minden felismerés, ráébredés, kívülről ezt senkinek sem lehet betáplálni, nem lehet készen megkapni!

Elegánsan, ingben, zakóban levő férfi egy névjegykártyát tart a fényképezőgép elé. A névjegykártya teljesen üres. Hiába jön egy megnyerően öltözött valaki kívülről, aki az általa megértett felismerést készen oda akarja adni neked, hogy ezzel a személyes élményeddé váljon, a ráébredés ennek ellenére csak a rendkívül szimpatikus külső személyé, számodra üres lesz. Neked kell megtöltened tartalommal, neked kell rájönnöd az igazságra.

Felismerések

Mesélhet bárki bármiről, csak ezoterikus közhelyeknek fogod értelmezni, amiknek rengeteg igazság tartalma van, de ezek csak akkor lesznek igazából a tieid, amikor megérted a pontos tartalmukat, hogy miről szólnak. Amilyen szintű a megértés, olyan szintig ítéled sekélyesnek a dolgokat. A dolgok megértése kulcsfontosságú, a felismerések amelyek bevilágítják a homályos részt. A megértésnek is szintjei vannak, egy mondat teljesen mást jelentett neked 3 évvel ezelőtt, mint most. Ha nincsenek újabb megértések az ember életében, szerintem akkor futott zátonyra az élete, akkor stagnálnak a dolgai, akkor megy a mókuskerék körbe-körbe. De ehhez ki kell lépned az addig megszokott gondolkodási sémákból. Ilyen esetben is hasznos lehet külső segítséget, egy külső személy nézőpontját kikérni, eleve más szempontból néz a helyzetet. Érdemes olyasvalakitől tanácsot kérni, akinek rálátása van a dolgokra, mert ő tud rávezetni a te világodból még kirekesztett nézőpontra, így tudsz gyorsan fejlődni.

Felismerés alatt olyan „mini megvilágosodást” értek, amikor az ember hirtelen rálát az összefüggésekre, amelyek mindig is ott voltak, csak ő nem vette észre. Villanásszerűen belehasít a megértés. Összeáll egy magasabb szinten az egójában a kép. Az információ elemzés és feldolgozás eredménye, hogy a kapott összefüggések más nézőpontba helyezik az embert.

Sok ilyen felismerésem volt életem folyamán, a legváratlanabb helyzetekben, legtöbbször a rutin tevékenységek közben a semmiből ráláttam összefüggésekre az életemben. Ugyanerről a folyamatról van szó James Redfield: Mennyei Prófécia könyvsorozatában. A pszichológiai módszerek, az ezoterikus, spirituális módszerek is mind-mind ugyanerre vezetik az embert a maguk egyedi módján, de a lényeg ugyanaz: más nézőpontot adni az embernek!

Az összes létező módszer eszköz, amely segít a rádöbbenésben, de maga az élmény, a megtapasztalás már az emberen múlik. Az emberi intelligencia sajátja, hogy az információkat feldolgozva egy magasabb szinten megértse azokat. Kívülről ezeket senkinek sem lehet elmagyarázni, nincsenek rá szavak, mivel élményekről beszélünk.

Külső segítő

A külső segítő mindig maximum ennyit képes tenni, rávezet a felismerésekre, mivel látja, hogy te merre akarsz menni, és most hol vagy, így rövidíti le az utadat a céljaid felé, hogy ne kelljen bóklásznod arra, ami téged nem érdekel. Mindegy hogyan nevezzük a segítőt, az adott kortól függ, a lényegi funkciója mindig is ennyi volt, pl. varázsló, mágus, sámán, pap, táltos, füvesasszony, gyógyító, guru, mester, pszichológus, orvos, coach, tréner, mentor, stb.

Minden segítő csak utat tud mutatni, vezetni és támogatni tud! Helyetted senki nem tud még egy gyufaszálat sem odébb tenni! Ebből a szempontból mindegy, hogyan nevezzük a módszert és a terapeutát, az érdemi munkát helyetted senki nem képes megcsinálni. Ezeket az élményeket nem lehet pénzen megvenni, vagy bárkitől elvenni, vagy készen átadni.

A jó segítő tudja, hogy mire van szükséged és abban támogat, hogy minél kevesebb energia befektetéssel, minél kevesebb kudarc élménnyel, minél gyorsabban és hatékonyabban valósítsd meg a céljaid.

Nem lehet többet várni a segítőktől, mert az embernek ilyen a felépítése, ez már a tény kategóriája. Eszemben sincs lekicsinyelni senkit, sőt nagy tisztelettel fordulok minden ilyen tevékenységet végző ember felé, bármilyen formában is teszi. Mindegyikük azon fáradozik, hogy jobb legyen a másik embernek. A lényeg ugyanaz, a megjelenési forma változik. Ezzel semmi gond nincs, sokszínű a világ, mindenki megtalálhatja az igényének, ízlésének megfelelő segítőt. A segítséget kérő embertől és a segítő személye rendkívül fontos, hogy közös hullámhosszon legyen, mert csak így lehet eredményeket elérni, ez is tény. Lehetséges, hogy ami az egyik embernek megfelelő, a másiknál egyáltalán nem hoz semmit, mert például a két személyiség között nincs meg az összhang.

Lehetséges tévút

Gyakori tévút szokott lenni, hogy az ember eljut a felismerésig, de aztán nem építi be azokat az életébe. Így csak kaptunk egy szép díszt, amit semmire nem használunk. Ahhoz, hogy a befektetett energia megtérüljön, learassuk a babérokat, élvezhessük a munkánk gyümölcsét, a ráébredéseket a mindennapi életünkben is kell alkalmazni, mert így lehet eljutni a mindennapi boldogsághoz. Persze ahhoz, hogy az ember alkalmazza ezeket, szükség van rugalmasságra, bátorságra, bizalomra és időre a megvalósulásukhoz. Sajnos nem azonnal hoznak kézzelfogható eredményt, türelem és kitartás kell, mire jönnek az első eredmények. Buktatóknál, akadályoknál itt sem szabad feladni, a siker természetes velejárója, hogy meg kell érte küzdeni!

Saját tapasztalatból tudom mondani, hogy eddig mindegyik megvalósított ráébredésem megérte a befektetett energiákat! Azokat bánom, amelyeket csak fejben, díszként tartottam meg 🙂

Fejlődés

A személyes ráébredések viszik előre az embert, ezt nevezhetjük fejlődésnek.