A boldogság legyen a Te mindennapi valóságod!

A Hogyan valósítsam meg…? kérdésre találhatsz válaszokat.

A hitrendszereid határoznak meg Téged és az életedet! Te döntöd el, hogy mit fogadsz el Rád vonatkozóan érvényesnek!

Sportos fiatalember kitesurf vagy sárkányszörf ruhában, a lábára csatolt szörfdeszkával, a testére szíjazott siklóernyővel. A szél éppen most emelte fel a fiatalembert a vízről a magasba, a szörfdeszkáról hullanak le a vízcseppek, a fiatalember pedig kinyújtott karral és mutatóujjal a fényképezőgép irányába, azaz a nézőre mutat határozottan és kérlelhetetlenül, hogy akkor most a hitrendszereidbe belefér az, hogy egy szörfös a levegőben repül, ezt elfogadod érvényesnek és valóságosnak vagy káprázatnak gondolod? A döntés rajtad áll!

Tudatalatti, hitrendszerek kialakulása

A pszichológia szerint 6-7 éves, azaz óvodás korunkra kialakul egy olyan tudatalattiba süllyedt hitrendszerünk, ami utána hatalmas, láthatóan erőként befolyásolja az életünket.

A kisgyerekkorban ért impulzusokat leginkább a szülőktől, testvérektől, rokonoktól, a szűkebb környezettől kapta az ember, ahol megfordult. Ezek a benyomások hatalmas erővel rendelkeznek, szinte parancsként hatnak. A legnagyobb körültekintés és jóindulat mellett is vannak hibák és emiatt lehetnek olyan jó szándékú mondatok, amelyek végül rombolják a kisgyerek személyiségét, pedig abszolút nem ezt akarta, aki elindította.

Például megkérdezik a kisgyereket: mi akarsz lenni, ha nagy leszel?

A gyerek válasza: Mozdonyvezető!

A kérdező felnőtt reakciója: De hát nekik nagyon alacsony a fizetésük!

Ezzel máris sikerült beültetni a programot: ha az álmaidat követed, akkor szegény leszel! Pedig mindenki tudja, hogy a legnagyobb jó szándék vezérelte a felnőttet, aki ezt válaszolta. A mondat pedig dolgozik, kőkeményen, rendíthetetlenül, észrevétlenül, folyamatosan, évek hosszú során. Csodálkozol, ha egy pozitív állítás, amit párszor elismételsz, nem tudja kikapcsolni ezt a programot és nem változnak meg a dolgaid?

Mennyiség

Ha pozitív impulzusok tömegével bombázod magad, az már alakul, ilyenkor a mennyiséggel igyekszel felülírni a régi beidegződéseket, ami valóban fontos tényező a káros tudatalatti programok megszakításában. Eredmény lesz, valószínűleg nem túl átütő, de mindenképpen jobb irányba tereli a dolgaidat. Még a csúcsszuper állapot bekövetkeztéig eltelik valamennyi idő, de van rá esély.

Tudatosítás, minőség

A pszichológusok szerint a tudatalattiban levő elfojtásokat kell felszínre hozni, ezzel lehet gyógyulásokat elérni. Maximálisan egyetértek ezzel, főleg a kisgyerekkori benyomásokat kell feltérképezni és tudatosítani, hogy milyen módon befolyásolta az életét az embernek a későbbiekben. Még ha a kiváltó esemény nem tűnik traumának magának a kisgyereknek sem, mégis van továbbgyűrűző hatása. Ha valaki képes tudatosítani az eseményt és utána végig követni a program működését az élete eseményeiben, igazából ezzel tudja a leggyorsabban és leghatékonyabban semlegesíteni. Persze utána is nagyon kell figyelnie magát és ki kell lépnie a komfort zónájából, ha tartós eredményeket szeretne elérni és nem akarja, hogy újra a tudatalatti program vegye át az irányítást a konfliktushelyzetekben.

Első lépések

Miután néhány ilyen tudatalatti programot felderített valaki, már van annyi rutinja, hogy az újabbak keletkezését meggátolja. Felismeri a kiváltó szituációkat, ráérez hogyan működik ez az egész. Mert felnőtt korban is tovább folytatódnak ezek a program beírások a tudatalattiba, bár a gyerekkorhoz képest kisebb számban.

Haladó szint

Ha már érti valaki hogyan működnek a tudatalatti programok, megérti hogyan alakulnak ki a hitrendszerei. Itt van az a pont, amikor már figyelemmel, akarattal és tudatosítással felül tudja írni a saját programjait úgy, ahogy az neki megfelel. Ilyenkor már olyan programokat is felül lehet írni, aminek nem tudja a kiváltó eseményét, csak a hatását látja az életében, de ennyi is elég lehet a számára a káros program megállításához.

Közhelyek vagy mégsem?

Ránézésre a honlapom csupa ezoterikus, spirituális klisékkel van tele. Valóban így van, ha csak a felszínét látod a „közhelyeknek”. Az ember a pozitív értékek felé törekszik: harmónia, béke, szeretet, optimizmus, barátság, megbízhatóság, őszinteség, humor, egészség, biztonság stb. Ami felé törekszik az ember, azt tartja a gondolkodásának középpontjában, ezeket vizsgálja meg minél több szempontból. Az ezoterikus, spirituális rendszerek célja is az, hogy a pozitív felé mozdítson el, a jót hozza el az ember életébe. Első lépésként tehát meg kell határozni, hogy mi az a jó, ami felé haladni akarok? Én is csak ugyanazokat a jó dolgokat tudom ismételni, mert nincs más. Aki tud más jót, az kérem szépen jelezze! A különbség abban áll, hogy mivel alaposan tanulmányoztam ezeket a rendszereket, úgy gondolom, hogy értem a mondatok mögötti igazi tartalmat. Sokféleképpen lehet megfogalmazni ugyanazt, némelyik már az ember könyökén jön ki. De akkor miért nem valósult eddig meg az életemben? – teheted fel a kérdést. Itt van a rárakódott félreértés, mert a célok kifogástalanok, csak a megvalósításuk félresiklik. Hogy egészen pontosan hol? Azt kell mondjam, ez egyéni, minden embernél más. Hasonlóságok vannak persze, de egy-két apró részlet mindig eltér. Ezért van az, hogy valakinek nagyon bejön és működik egy módszer, más embernél semmi hatása nincs.

Összegzés

Az adott embert hátráltató egyedi tudatalatti programok azonosítása és kiiktatása fontos tényező, amely rakétaként begyorsítja az életedet a céljaid megvalósítása felé!